Konak "ŠARENE TALJIGE" je romantično mesto, kako za dvoje koji znaju da uživaju u životu  tako i za porodični boravak, jer pruža udobnost i atmosferu doma. Posetite nas sa Vama dragim i doživite trenutke koje ćete sigurno oceniti sa pet zvezdica.

Nalaze se u ulici nazvanoj po jedinoj srpskoj pesnikinji IXX-og veka Milici Stojadinović, rodom iz ovog kraja, a narod ulicu zove Gospodski red, jer su u njoj stanovali visoki činovnici zaposleni u rudniku u vreme Austrougarske. Tadašnje, a i sadašnje vrdničko Dedinje.

Takvo neposredno okruženje, kao i celo mesto, motivisali su nas da i sa vama kao našim gostima podelimo deo zadovoljstva koje nam Vrdnik pruža.

           

                   


Apartmani Dominik i Niko-Martin

Namenjeni su boravku isključivo parova. Opremljeni su vrlo udobnim francuskim krevetima i svime što je potrebno da se naši gosti osećaju kao kod kuće. Još i bolje, jer su na odmoru i nemaju nikakvih drugih obaveza sem da se posvete jedno drugom.

Blagi vetrić koji dolazi sa padina Fruške gore, igra veverica u dvorištu, zviždukanje žutokljunih kosova sa drveća upotpunjuju osećaj potpunog opuštanja.

Zimi ćete uživati u promicanju pahulja koje polako prave beli tepih ispred vašeg prozora dok cetralno grejanje održava danju i noću u celom prostoru prijatnih 22 stepena C.


 
 


Sobe Bosiljka & Suzana

Pored apartmanskog dela tu su i trokrevetne sobe sa zajedničkom kuhinjom i trpezarijom Pogodne za veća društva ili parove sa decom.

                                                           

Bosiljka


                                                            

Suzana

                                                            

Trpezarija

A sve to u blizini centra banje poznate po svojoj termalnoj vodi (hoteli Termal i Premijer Aqua). 

Uživanje u bazenima banje, trening u fitnes centru hotela Termal, šetnja kroz šume Fruške gore ili poseta nekom od manastira sasvim sigurno otvara apetit.

Možete ga zadovoljiti na više načina.

Samostalnom pripremom obroka u kompletno opremljenoj kuhinji, a nabavka namirnica nije nikakav problem. Solidno snabdevene prodavnice i pijaca su blizu. 

Možete se opredeliti i da deo namirnica (povrće, posebno ističemo paradajz kakav teško da ćete naći na drugom mestu, sezonsko voće, pileće meso, med itd.) kupite od nas. 

Naše jagode u šlafroku od čokolade (obukla ih Suzana)

Jagode koje vidite nisu novi hibridi već stara sorta "Mesečarke" koje su sačuvale slast i miris iz vremena kada su naše bake od njih pravile slatko i sokove bez konzervansa. Mi ih uzgajamo sa puno ljubavi, kao i sve ostale poljoprivredne kulture i domaće životinje.

Ukoliko ne želite da provodite vreme u kuhinji osim da skuvate kafu ili čaj možete se odlučiti za neki od restorana u banji.

Druga mogućnost je da uživate u srpskim, slovačkim ili nemačkim jelima koje maestralno sprema moja supruga Zuzana.
Nešto od njenih čarolija


Za one koji su navikli da se drže kašike, možemo napraviti dnevne menije sa uobičajenim jelima.


Dobar zalogaj valja zaliti. Domaće rakije kao aperitiv (fruškogorska bela šljiva daje posebnu aromu), a belo ili crno vino za kraj obeda. Naravno tu je i voda iz Jazka.

Kao što vidite u našoj ponudi nema krutih šablona. Sve je stvar vašeg izbora.

A posle dobrog ručka prija jedna kafica na terasi...
                                                       

                                                             

... ili malo  dremuckanja  uz miris ruža.

                                                                 

Želite da upoznate okolinu, obiđete mesta za koje imate poseban interes... I tu vam možemo pomoći. Obezbediti vam prevoz, vodiča, pružiti nephodne informacije...

Posetite nas. Tako ćete se najbolje uveriti da je Banja Vrdnik lepo mesto za odmor. Za one koji ni na odmoru ne mogu bez tehničkih čuda današnjice obezbedili smo  WiFi  KTV  . A otkrićete i ponešto što smo zaboravili da kažemo ovim predstavljanjem.

Mi se nalazimo ovde.

                          
                                      GPS 45.120267, 19.790164


Za one koji žele da upotpune svoje znanje o našoj prošlosti ili svoje duhovne potrebe tu su:

Manastiri Srpske pravoslavne crkve

Od zapada ka istoku nalaze se manastiri:
Privina Glava kod Šida. Divša . Kuveždin . Petkovica . Šišatovac . Bešenovo . Mala Remeta . Beočin .
Rakovac . Jazak . Vrdnik / Sremska  Ravanica /.  Staro Hopovo.Novo Hopovo .Grgeteg .  Velika Remeta .    Manastir Krušedol.

Zilotski manastir

Pored manastira Srpske pravoslavne crkve, na Fruškoj gori se nalazi i pravoslavni zilotski manastir na Ugaru.   kod Vrdnika / Ziloti su pravoslavci koji ne priznaju ekumenizam i samo po tome se razlikuju od SPC /.

Boravkom u Konaku dajete donaciju  i pomoćićete ostvarenju ciljeva Udruženja građana za promociju Fruške gore. Da bude još lepša i uređenija, u svetu još poznatija.
                                                                                                                                        Dobrodošli,
                                                                                                                                   Suzana i Ninoslav